Friday, 20 January 2012

KEM ORIENTASI MURID TAHUN6

Untuk pengetahuan anda semua, (yg baca jer:D ) Sekolah kami tlh mengadakan sebuah kem untuk menambahkan ilmu pengetahuan bagi menjawab soalan UPSR yang bakal kami hadapi
Kem itu berlangsung selama 2 hari iaitu hari rabu dan khamis(18-19 jan 2012) Di sini, Y-tul dan tihah nk citer, best sgt kalu pergi ke kem itu sbb byk yg dapat kami pelajariNak kata best tu, mmg best tapi, kebanyakan plajar bosan... Yelah, mcm mana tk bosan kalau satu mata pelajan nk smpai 2/3 jam
tapi, biasanya kls 6G ni(ceh...) tk bosan sbb kami ni kls dpn, jadi kena tunjuk contoh dan akhlak yang baik, namapun kls 6G(kls pertama of cos semua nya nk dpt 5A...
lari dari tajuk ke?? Sowi) ok, kan tadikan tajuk KEM ORIENTASI MURID TAHUN6 jadi nk mintak maaf sbb lari dari tajuk awak semua jgn bosan yer dgr celoteh yg ditaip oleh hidayatul ni Ok, kita blk ke tajuk asal iaitu KEM ORIENTASI MURID TAHUN6 .. Bercakap pasal kem 2, Antara subjek yg kami pelajari di kem itu, apatah lagi of cos 5 subjek yg penting namapun Kem Orintasi UPSR...
Ok bercakap pasal subjek, subjek pertama yg kami pelajari dan fahami ialah BI paper 1 yang diajarkan oleh Puan Dahlia.. Pelbagai teknik yang berkesan untuk mnjawab soalan UPSR..SUBJEK KE-2 TU bI jugok tp hk ni paper 2..tice Salina ngajor..pastu subjek matematik...ingatkan susoh matematik ni..rupa2nya, sng jer slpas sir azmi ajor care2 yer....
masuk hari kedua, pagi2 lg cikgu Nizam ngajor BM kertas2....cikgu ajor cara2 nk jawab bM kertas 2....sng jer nk faham cikgu ngajo tu...
lpas tu, sir rusmadi lok ngajo sains ...sbnarnya, science is fun 'sains in menyeronokkan'...semua budak drjah 6 x kering gusi dgr sir ngajo sbb sir wat lawok sambil ngajo...slpas tu, ustaz zulkifli lok..ustaz pasang lagu 'gemuruh' kat dewan...sedap dh nyanyi time tu....selepas tu, apelagi...bersurai lahhh////tetapi yg lebih menyeronokkan ialah kitaorang (6g) dpt kije rumoh banyok ngat...

TOV..PEPERIKSAAN PERTAMA...

TOV NI DAH DEKAT.....TOV NI PENENTU KEM ELIT...KPD SEMUA MURID 6G..BUAT YG TERBAEEK YER!!BIAR DPT 5A LAKE////